
1 2 poşet kremşanti
2 1 yumurta akı
3 1 adet bisküvi
4 damla çıkolata
5 7 adet çilek
6 2 su bardağı süt
e soğuk süt ile birlikte krem şantileri iyice çırpıyoruz bunları buzdolaba koyduktan sonra daha sonra yumurta akını beyaz yapan kadar çırpıyoruz ben burada biraz zorlandım çünkü eğer sarısından bir damlacık karıştıysa köpürmüyor:) dikkat edin daha sonra diğeri ile birlikte karıştırıyoruz sonra içine katacağımız malzemeleri hazırlıyoruz o sırada malzemeyi tekrar dolaba koyun.çilekleri ince dilimleyip damla çıkolataları ekliyorum daha sonra arzu ettiğiniz bisküviyi içine kırdıktan sonra ben hanımellerin kakaolusunu tercih ettim daha sonra tüm malzemeyi karıştırdım kalıba dökmeden önce streç film le kapladım buzlukta 3*4 saat beklettıkten sonra dayanamayıp afiyetle yedik kızım biraz dondurmaya benzetti benımde amacım oydu biraz:) aramızda kalsın... kardeşimde msn den gördü oda dondurmaya banzetti ..bana kalırsa sıcak yaz gününde hem pratik hem hafif güzel bir tatlı oldu.......bu arada bir çok parfe tarifi var ama ben bu tarifi burçinin denemeleri blogundan aldım
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder