12 Ekim 2007 Cuma

Arnavut ciğeri


ciğer severmisiniz bilmem ama ben çocukluğumdan bu yana arnavut ciğeri yemedim ve nette bulduğum tarifle çok kolay yapıldığını öğrendim ve hemen uyguladım..


malzemeler ve yapılışı


önerilen kuzu ciğeri istenildiği miktarda zarı ve sinirleri alınmış olanı tercih edin..hafif ince doğranırsa güzel olur...kırmızı biber le karıştırıp yarım saat beklettikten sonra una iyice bulayıp kızmış olan yağa avuç avuç atıp kızartın.. tavadan aldıktan sonra tuzunu atın yanınada küp küp doğranmış patates kızartabilirsiniz..bu tarifi çocuklarınızda çok beğenecek....


önemli...hepimiz mutfakta yemek yaparken mutlaka yediğimiz şeylerin besin değerleri hakkında az çok bilgi almalıyız ben her zaman bu konuda ilgimi çeken şeyleri okurum karaciğerin güneşten almamız gereken D vitamini ni almamız konusunda yardımcı olduğu yılda birkaçkez yemenin faydalı olduğunu, ayrıca B12 vitamini içerdiği ve aslında kansızlık çeken çocuklara ve büyüklere önerildiğini çok yakın zamanlarda okudum...